Jdi na obsah Jdi na menu
 


Akhami - výstavy

14. 11. 2010

 

jas2010-head.jpg

jas2010-movement.jpg

Šampionka České republiky

Šampionka Slovenska

Český veterán šampion

Azawakh Jugend Jahressieger 2008; Junior BIS 3 - nejlepší mladý azavak výroční výstavy azavaků v Německu (přihlášen 81 azavak)

Vítězka speciální výstavy chrtů 2009 Konopiště (14 přihlášených psů); BOB

Vítězka Středoeveropské speciální výstavy chrtů 2010

Grand Prix Slovakia Winner 2011

dsc_0378.jpg

Akhami příliš často nevystavujeme. Nejsem natolik dobrý handler, abych ji přesvědčila, aby se v kruhu nehrbila, nekroutila a nedávala všemožně najevo, že tam být nechce. Mimo kruh si ale dovádí, provokuje kamarády a nás ke hře a kouká, kde má kdo co dobrého. Přesto se nám ale společně doposud podařilo získat pár ocenění, na které můžu být pyšná. Je to zvláštní, ale čím početnější konkurence, tím Akhami dopadá lépe.

Poprvé jsem Akhami vystavila v roce 2008, když jí byl jeden rok. Jeli jsme na velkou výroční výstavu azavaků do Německa, přihlášen byl 81 azavak. Rozhodně jsem nečekala žádné skvělé umístění, v téhle konkurenci se považuje za úspěch, pokud vůbec váš pes dostane výbornou. A pokud se umístí mezi první čtyři zvířata ve třídě, tak to už je něco. No a Akhami byla asi podruhé v životě na výstavním vodítku… prostě žádná příprava. Nejprve nastoupili psi, kde jsem jejího tátu Tariho vystavovala ve třídě šampiónů. Tari vyhrál třídu, vyhrál soutěž o nejlepšího psa. Ani nevím, kolikrát jsem se do kruhu s Tarim vracela, aby zase vyhrál… Byla jsem „hotová“, bylo to jako v tom nejdivočejším vystavovatelském snu. Pak přišly na řadu feny. Třída štěňat, třída mladých. Akhami. Nastupovala jsem naprosto bez ambicí. Tedy vlastně jednu jsem měla: aby si to Akhami užila a aby to pro ni nebyl nepříjemný zážitek. A aby nás obě neskolilo to hrozné vedro a pálící slunce. A pak už to zase bylo jako v tom vystavovatelském snu. Postup mezi čtyři nejlepší. Určení pořadí třetí a čtvrté fenky. Akhami soutěžila o druhé nebo první místo! A vyhrála. Přišla soutěž o nejlepšího mladého azavaka výstavy. Junior BOB. Opět výhra! Moje malá azavačí holka se stala absolutní vítězkou mladých na téhle největší výstavě azavaků na světě! Pak ještě Tari zvítězil v soutěži o nejlepšího azavaka, získal titul BOB. A po té ještě vyhrál celou výstavu. Akhami šla do odpoledních soutěží a stala se třetím nejlepším mladým chrtem celé výstavy. To byl tedy den. Největší azavačí svátek roku a oba moji pejskové si z něj domů odváželi ty nejcennější trofeje. Tak o něčem takovém jsem si nedovolila nikdy ani snít!

dsc02839.jpg

Další Akhamin úspěch, který stojí za zmínku, je BOB na speciální výstavě chrtů 2009 v ČR, kde bylo přihlášeno 14 azavaků a posuzoval velice přísný německý rozhodčí, který azavaky ve své vlasti posuzuje často a je poměrně hodně náročný, pan Sistermann. A hezky si vedla i na pražské mezinárodní výstavě koncem roku 2009, kde bylo vystaveno 6 azavaků a Akha získala titul Res.CACIB. Za úspěch považuji i výbornou a třetí místo ve velice silně obsazené třídě otevřené na výroční výstavě azavaků v Německu v roce 2009, kde bylo vystaveno rekordních 98 zvířat. V roce 2010 Akhami získala titul Vítězka středoevropské speciální výstavy chrtů a splnila podmínky na udělení titulu Šampion České republiky. Na své první výstavě, které se zúčastnila v roce 2011 - GRAND PRIX SLOVAKIA v Nitře na Slovensku - získala Akhami ocenění výborná 1, CAC, CACIB a titul GRAND PRIX SLOVAKIA WINNER. Na této výstavě rovněž splnila podmínky pro získání titulu Šampiónka Slovenské republiky. Akháščina výstavní kariéra není jen o úspěších, jak už to tak bývá, ale když už se jí daří, stojí to za to!

cups.jpg

21. února 2016 - Akhami ukončila svou výstavní kariéru. Po výborné známce a titulu BOV, nejlepší veterán, na speciální výstavě Klubu saharských chrtů v srpnu 2015 získala na mezinárodní výstavě DuoCACIB v Brně v únoru 2016 2x výbornou ve třídě veteránů, tituly 2x Nejlepší veterán a 1x BOB. Splnila podmínky na udělení titulu Český veterán šampion.

0-akha-vet-samp.jpg

2.jpg

1.jpg

3.jpg

akha-haja2.jpg

 

akha-profil.jpg

akha-ja.jpg

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Akhami